Saturday, December 02, 2006

Winter!



Twee dagen tevoren was er al voor gewaarschuwd: de eerste sneeuwstorm van deze winter.
Met temperaturen rond de +15 graden Celcius was dat moeilijk te geloven.

De weermannen hebben gelijk gekregen.
In de nacht van 1 December begon het te sneeuwen en 's ochtends om half zeven lag er al 20cm.
Stormachtige wind en nog meer sneeuw tot aan de middag werd er op de radio gezegd. Iedereen die niet perse op de weg moest zijn werd aangeraden binnen te blijven. De sneeuwschuivers konden het niet bijhouden en overal waren er vastgelopen auto's op de weg (of ernaast).

Nu komen onze auto's met vierwielaandrijving echt van pas! Maar voorloping alleen voor Staszek, want Anita had deze mooie winterse dag uitgekozen om naar Nederland te reizen.

Met 900 afgelastte vluchten op O'Hare zag dit er niet zo positief uit voor haar. De trip naar het vliegveld, die normaal zo'n 40 minuten in beslag neemt, duurde nu bijna twee uur. Maar dankzij een beetje geluk en een goede overredingskracht wist Anita haar ticket via Washington in te ruilen voor een rechtstreeks ticket naar Amsterdam.

Staszek bleef achter met de dankbare taak om 's avonds na werktijd de oprit weer sneeuwvrij te maken. Dit resulteerde in een pijnlijke rug en een bestelling van een automatische sneeuwruimer die over drie dagen geleverd wordt!

Vandaag (zaterdag) is het schitterend winterweer met een strak blauwe hemel.
De katten willen graag naar buiten, maar ik ben bang dat ze de hoeveelheid sneeuw een beetje onderschatten. Misschien vanmiddag toch maar even proberen...