Thursday, April 27, 2006

Goodbye Staszek!

Warsaw 27/04/2006, 10:00 AM.

On a beautiful sunny thursday it was time for Staszek to say goodbye to Poland.

We had a great time here in Poland, and we are sure that this is not a final farewell.

Wednesday, April 26, 2006

The last...

The last time I drive out of this garage;



The last time on Plac Konstitucja;



The last time I see the Palace of Culture;



The last time I park my car on a Warsaw street;



The last time I cross the tramrails to enter ul. Ogrodowa;



Chicago, here I come!

Monday, April 24, 2006

Cerise flambee & Bloody Mary's

The last weekend in Warsaw, the last meeting with Franck and Patricia on Sunday afternoon.
In order to forget the saddness of saying goodbye and to celebrate our next meeting in Chicago, we started with champagne, followed by a few strong Bloody Mary's before dinner.
The wisniowka from our Falenica garden was used to prepare a Cerise flambee with vanila ice cream (for already the third time this week!).


Thursday, April 20, 2006

Sushi time

Ook onze sushi spulletjes moeten eraan geloven. De rijst, mirin, gember, wasabi, nori en sesamzaadjes kunnen helaas niet mee naar de USA dus besloten we om afgelopen vrijdag een avondje DIY-sushi te organiseren.


Onder het genot van een paar inspirerende caipirinha's gingen we aan de slag samen met Franck en Patricia. De nigiri waren snel gemaakt, maar de futomaki en sakamaki (hoe vol kan zo'n rol eigenlijk?) vergden wat meer tijd.


Na een kleine drie kwartier stond de tafel dan toch vol met onze culinaire creaties en hebben we heerlijk gegeten.


Monday, April 10, 2006

Cocktails

Het was een mooi feestje afgelopen vrijdag waar iedereen goed zijn best heeft gedaan om ons van onze drankvoorraad af te helpen.

Iedereen had iets te eten meegenomen en onze taak was de alcohol. Hoewel de combinatie van geroosterd wild met een blue hawaiian of bigos met margharita's niet meteen tot de verbeelding spreken, was het erg gezellig. Binnen no time was het tapijt opgerold en werd er enthousiast gedanst.

Om half vier namen de laatste gasten afscheid en de volgende ochtend had ik toch wel spijt van die laatste caipirinha...


Sunday, April 02, 2006

Drank maakt meer kapot dan je lief is!

Deze week hebben we besloten niet te riskeren om onze verhuiscontainer een paar weken extra kwijt te zijn voor eventuele FDA (Food & Drugs Administration) controles. Het offer dat we voor deze risiko mijdende strategie moeten brengen is groot.

Gedurende de afgelopen jaren, ja zelfs al in Nederland, hebben we een mooie internationale drankverzameling opgebouwd: Koffielikeur uit Costa Rica, Peperwodka uit Ukraine, Cachaca uit Brazilie; iets wat heel raar ruikt uit Kenia, etc. etc.

Al deze vloeibare reisverhalen mogen helaas niet mee.

Gisteravond samen met Franck en Patricia al een mooie fles Grappa soldaat gemaakt en een goed begin gemaakt met de Laphroaig.

Komende vrijdag een cocktail feestje met collega's: Caipirinha's en margharita's staan al op het menu; de rest gaan we nog bedenken.

Saturday, April 01, 2006

Hij is weg


Na meer dan zes jaar trouwe dienst is hij vandaag weggehaald; weg van zijn vertrouwde plekje in de schuur.

Voor het eerst sinds bijna 10 jaar ben ik motorloos. Howel ik de laatste 4 jaar nauwelijks gereden heb, is het toch een raar gevoel.

Dag ML-50-GR